Verkeersproblemen Slingergebied

 In Nieuws

Als er evenementen in het Slingergebied zijn waar veel mensen met de auto op afkomen, zoals afgelopen weekend, loopt het over van auto’s voor het theater, bij het oude politiebureau en op de stationsparkeerplaats. Dit leidt zowel tot gevaarlijke situaties op de auto-te-gast-fietsstraat als tot parkeren op niet toegestane plekken. SGP-Houten vraagt om betere monitoring, communicatie, en bewegwijzering.

Gezien het beperkte aantal parkeerplaatsen in de directe omgeving adviseert ook het theater zelf op hun website bezoekers te parkeren in parkeergarage de Kruitmolen. Dit is klaarblijkelijk voor veel bezoekers die met de auto komen niet duidelijk.

SGP-Houten wilde van het college weten:

  • Herkent het college zich in de analyse van de parkeerdruk?
  • Is het college in overleg met theater en college de Heemlanden over parkeerdruk in het gebied, zo ja, hoe wordt daarin aan verbetering van de situatie gewerkt?
  • Hoe kan aan bezoekers voor het Slingergebied die met de auto komen duidelijker worden gemaakt dat het bedoeling is dat in parkeergarage de Kruitmolen wordt geparkeerd? Denk aan betere monitoring, duidelijkere communicatie en bewegwijzering?

In reactie geeft het college aan zich in de problemen te herkennen. Met het afkomen van de wijk Slinger-West is er een nieuwe situatie ontstaan. Hoewel veel mensen wel degelijk weten dat er beter in de Kruitmolen geparkeerd kan worden, rijden toch veel mensen door. Er is overleg met het theater, en aan de bewegwijzering zal worden gewerkt zodat duidelijker is dat parkeergarage Kruitmolen de parkeerplek is voor het theater.

Het college zal het theater verzoeken nog duidelijker op de website aan te geven dat in parkeergarage Kruitmolen geparkeerd dient te worden. Ook aan college de Heemlanden zal gevraagd worden dit op de website te melden, dat ontbreekt nu nog.

In rechtstreeks contact met het theater laat directeur Arjen Berendse aan SGP-Houten weten dat de enorme weekenddrukte niet representatief is en het merendeel van de bezoekers van het theater lopend of op de fiets komt. Ook geeft hij aan dat tomtom-routes vaak misleidend zijn.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

Oude DorpDown Under