Volmaakt theater in Houten, of toch niet?

 In Nieuws

De Houtense raad heeft een lening van bijna 80.000 euro goedgekeurd voor de realisering van een trap. Volgens het raadsvoorstel wordt het theater hiermee vervolmaakt. SGP Houten stemde tegen. Zij wil juist afbouw van subsidie voor het theater. In 2011 gaf de Houtense raad aan dat het theater meer haar eigen broek moet ophouden. Medio 2017 moet nog begonnen worden met het afbouwen van de financiële middelen verstrekt aan het theater.

Dit is al de tweede financiële regeling in deze raadsperiode voor het theater. Eerst een lening voor een filmzaal van 2 ton en nu bijna 80.000 euro voor een trap. Het College geeft aan dat hiermee een stap gezet wordt naar afbouw van de subsidierelatie. Maar de SGP ziet wat anders. Er ligt een voorstel om de financiële relatie met het theater nog eens 38 jaar te verlengen en vast te leggen. Door de regeling voor een trap van 80,000 euro. De kosten voor de gemeente blijven hetzelfde. Het komt alleen uit een ander potje.

Als dit de wijze van afbouw is van de subsidie, dan verwacht de SGP nog eens 15 miljoen aan investeringsvoorstellen om de subsidie van 450.000 euro naar nul te krijgen. Wij zijn dan ook benieuwd naar het volgende plan voor uitbreiding van het theater, te financieren met belastinggeld van de burger.

 

Pascal Ooms

Raadslid SGP

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter