Voorrang voor Goyenaren bij woningbouw ’t Goy

 In Nieuws

Er gaat gebouwd worden in ’t Goy. Eindelijk komen er woningen bij. Daar wordt al heel lang naar uitgekeken door Goyenaren. En het goede nieuws is: er wordt zoveel mogelijk aan gedaan om inwoners uit ’t Goy voorrang te geven bij toewijzen van de woningen.

De SGP vroeg wethouder Geerdes dit duidelijk te omschrijven in de startnotitie over de woningbouw. Die toezegging werd gedaan door de wethouder. Dit is ook een wens van klankbordgroep Mooi ’t Goy.

Voorrang
Houten heeft jarenlang gebouwd voor mensen uit de regio en ver daarbuiten. De druk op de woningmarkt neemt toe, het is wat SGP-Houten betreft niet meer dan logisch om voorrang te geven aan woningzoekenden uit ’t Goy.  Een betrokken, ondernemende en hechte dorpsgemeenschap. Inwoners, en met name jongeren, blijven er graag wonen.

Wens voor goedkopere woningen
De precieze invulling van de woningen die gebouwd zullen worden moet nog in overleg met inwoners bepaald worden. Goyenaren zijn enthousiast over het feit dat er gebouwd gaat worden, maar hopen dat de dure woningen nog ingeruild kunnen worden voor goedkopere woningen. De wethouder gaat onderzoeken wat er precies mogelijk is.

Toezegging
De SGP is blij met de voorgenomen plannen en pleit voor goede participatie met inwoners uit ’t Goy. We zijn vooral ook blij met de toezegging dat duidelijk op papier komt dat Goyenaren en mensen met een binding aan ’t Goy zoveel mogelijk voorrang krijgen bij de woningtoewijzing.

SGP voor 't Goy

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

Bedankt