Waar blijft het restaurant Nieuw Wulven toch?

 In Nieuws

Vier jaar na besluitvorming over het Nieuwe Bos Wulven, is nog geen spoor te vinden van een restaurant. SGP-Houten vraagt zich af hoe dat kan, en wat Houtenaren kunnen verwachten. Al vier jaar gelden snelheidsbeperkende maatregelen op een stukje van de Rondweg, staan er reflectorpalen op de Rondweg, maar kan de nieuwe afslag naar het Nieuwe Bos Wulven niet genomen worden, omdat ze is afgesloten door een hek.

Pascal Ooms ging zelf langs om te kijken hoe het er voor stond:

SGP-Houten zal in de komende gemeenteraad van 26 september 2023 hier vragen over stellen:

Vragen aan het college

SGP-Houten wil de volgende vragen aan het College stellen:

  • Waarom is na 4 jaar na besluit tot bouw restaurant nog steeds geen paal de grond in gegaan?
  • Waarom mogen er nog steeds geen auto’s geparkeerd worden op het gerealiseerde parkeerterrein eind 2020?/ of met andere woorden: hoe lang ondervinden automobilisten nog overlast van de reflector palen op de weg?
  • Wat is de verwachte realisering planning van de realisering van het restaurant?
  • Zouden wij nog af kunnen van de huidige geselecteerde exploitant, als de bouw van het restaurant blijft vertragen?

Besluitvorming en realisering Nieuwe Bos Wulven

11 september 2019 nam de gemeenteraad het besluit genomen tot het Nieuwe Bos Wulven: ‘het project het Nieuwe Bos Wulven is de realisatie van een restaurant extra speel en trimtoestellen, parkeerterreinen, een nieuwe afslag op de Rondweg. Dit project zal het Bos Nieuw Wulven recreatief aantrekkelijker maken voor meer doelgroepen en middelen genereren voor het onderhoud van het bos’. Gemeente Houten heeft snel haar verantwoordelijkheid genomen: sinds december 2020 is het nieuwe parkeerterrein aan de Rondweg, ter hoogte van inprikker De Weide / Het Veld, voor het Bos Nieuw Wulven gereed. In januari 2023 is een nieuwe werkschuw gerealiseerd.

Stand van zaken restaurant

Van enige spoor van een restaurant is echter na 4 jaar (!) nog niets te vinden. Op de website van de gemeente staat: ‘als alles volgens plan verloopt, start de bouw van het restaurant komend najaar. Het ligt in de planning dat dit duurzame gebouw in het najaar 2023 geopend word’.

Op de website van de gemeente staat eind 2022: ‘op 15 december heeft de gemeente Houten besloten de vergunningaanvraag voor een horecavoorziening in het bos Nieuw Wulven “buiten behandeling” te stellen. De aanvraag was incompleet. De gemeente geeft hiermee geen toestemming voor het bouwen van een horecagebouw aan Het Bos 3 in Houten. De gemeente heeft dit besluit op 21 december officieel bekendgemaakt in het Gemeenteblad van Houten.’

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter