Windpark Houten: wethouder heeft herstel van vertrouwen onderschat

 In Nieuws
Drie maanden. Dat had wethouder Van Liere in november 2015 nodig om te komen tot een plan van aanpak ‘verminderen overlast windpark Houten’. Dit was nodig omdat veel omwonenden geen vertrouwen meer hadden in de gemeente Houten en klachten niet conform afspraken werden behandeld. Tijdens een raadsdebat over het onderwerp op 14 juni jl. bleek dat de wethouder na zeven maanden nog geen antwoord kon geven op de vraag wanneer het actieplan wel komt.
Wethouder Van Liere gaf aan hij onderschat had, hoeveel tijd herstel van vertrouwen kostte. De SGP verbaast zich over het feit dat diverse Houtense partijen en de wethouder zo gemakkelijk spreken over de zichzelf opgelegde termijn van drie maanden voor het opstellen van een plan met concreet doelen. Een betrouwbare overheid die afspraken nakomt is voor de SGP van grote waarde. Kunnen afspraken niet nagekomen worden, dan moet de wethouder tijdig met een sterk in verhaal naar de raad terugkomen. De SGP vindt dat dit onvoldoende het geval is geweest.
Ontevreden is de SGP ook over de onduidelijkheid over de termijn wanneer de wethouder wel met een oplossing komt. Tegelijkertijd is de SGP blij dat de wethouder snel meer duidelijkheid naar omwonende wil geven en dat vertrouwen van bewoners in de gemeente Houten herstellende is door het ingezette mediation traject. Tenslotte wachten wij op concrete maatregelen om overlast op een goede manier af te handelen. Alleen dan kan het vertrouwen van omwonende worden hersteld. En nu maar hopen dat deze maatregelen snel komen…

Pascal Ooms

Raadslid SGP
Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter