Woningbouw in Den Oord kan van start

 In Nieuws

SGP-Houten heeft in de raadsvergadering van dinsdag 16 juni 2020 ingestemd met het bestemmingsplan voor woningbouw in Den Oord, op de locatie waar vroeger een school en een sporthal stonden. Na een lange aanloop ligt er eindelijk een plan met voldoende draagvlak in de omgeving.

Niet doordrukken
Wij vinden draagvlak bij bouwplannen van groot belang. Samen werken aan de ontwikkeling van Houten, in plaats van het doordrukken van plannen die niet passen. Een goede balans vinden tussen voorzien in de woningnood, en samenwerking met de omgeving van een bouwplan.

Complimenten
Goed dat we er nu een bestemmingsplan ligt met veel meer draagvlak dan zoals de bouwplannen aan de beginfase van dit hele traject. Wij geven complimenten aan iedereen die daaraan heeft meegewerkt, en zeker ook juist de betrokken omwonenden van Den Oord zelf.

Lessen trekken uit evaluatie
Wel toont de moeizame, lange weg, andermaal aan dat we geen bouwplannen moeten maken die knellen en maar net passen. Het is van het grootste belang dat er er lessen getrokken gaan worden uit de evaluatie, met name over de manier waarop het college de samenwerking met de buurt heeft ingevuld.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

maaienlekdijk